Citygsm

Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max: wie heeft de langste batterijduur?

De Samsung Galaxy S23 Ultra en de iPhone 14 Pro Max vertegenwoordigen het beste van de high-end smartphonemarkt. Laten we ons vandaag concentreren op een cruciaal punt als u nog twijfelt tussen de twee producten: de autonomie. De afgelopen jaren hebben de “Pro Max” iPhone-modellen de ranglijst van smartphones met het beste uithoudingsvermogen gedomineerd. Maar de concurrentie heeft het laatste woord nog niet gezegd, zoals blijkt uit de verschillende autonomietests die Samsung’s mobiel tegenover die van Apple stellen.

Drie races, twee marathoners

In 2022 wezen we op de teleurstellende batterijduur van de Galaxy S22 Ultra en zijn Exynos-chip. Samsung lijkt te hebben geluisterd naar de critici door dit jaar een Snapdragon 8 Gen 2 chip te integreren in zijn Galaxy S23 Ultra… en dat doet wonderen. Hier bekijken we drie tests die de batterijduur van de S23 Ultra en de iPhone 14 Pro Max vergelijken: die van het YouTube-kanaal PhoneBuff, die van DXOMARK en die van ons 01Lab. Maar laten we eerst de balans opmaken van de krachten die aan het werk zijn.

We beginnen met de vergelijking van Phone Buff, die de twee toestellen aan een reeks tests onderwierp waarbij verschillende toepassingen werden gestart om verschillende taken uit te voeren om te zien hoe de batterij in elke fase leegloopt. Zoals u kunt zien, zijn de twee smartphones nek aan nek gedurende de hele test, maar de Galaxy S23 Ultra schakelt uiteindelijk uit wanneer de iPhone 14 Pro Max nog 6 procent van zijn batterij over heeft.

Een eerste test die suggereert dat de iPhone 14 Pro Max de laatste paar procenten van de batterijduur beter verwerkt dan zijn tegenstander van de dag. Dit wordt bevestigd door de tweede autonomietest, maar de resultaten zijn heel anders. Dit is de DXOMARK website. Het Franse laboratorium, vooral bekend om zijn fotografietests, meet ook het uithoudingsvermogen van smartphones.

Volgens hun testprocedure haalt de Samsung Galaxy S23 Ultra een duurscore van 142, vergeleken met “slechts” 133 voor de iPhone 14 Pro Max. De telefoon van Samsung staat op de 6e plaats in de ranglijst van smartphones met de beste batterijduur, die van Apple staat nu op de 22e plaats. Volgens DXO onderscheidt de S23 zich door zijn uitstekende video-autonomie. Anderzijds wordt gewezen op de snelle daling van het batterijniveau vanaf 5%, wat bevestigt wat we zagen op de PhoneBuff video.

Laten we dit duel over autonomie afsluiten met de tests die we in ons 01Lab hebben uitgevoerd. Zoals we in onze test van de Galaxy S23 Ultra uitvoerig beschreven, hebben Samsung en Qualcomm een kolossale prestatie geleverd om het nieuwste vlaggenschip van het Koreaanse merk eindelijk een batterijduur te bieden die die naam waardig is.

Anderzijds blijft de laadtijd in het voordeel van de S23 Ultra, die van 0 naar 100% batterij gaat in 1 uur 05 minuten, tegenover 1 uur 40 minuten voor de iPhone 14 Pro Max, die een kleinere batterij heeft. In beide gevallen levert geen van beide merken een oplader in de doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Shopping cart close